Henry de Vries/Meppel AZ Dames 1 - Jupiter '76 15 - 15

Meppel, 07-04-2013

HenrydeVries/Meppel AZ moest de laatste competitiewedstrijd spelen tegen Jupiter uit Franeker. In een spannende wedstrijd werden de punten verdeeld, 15-15.

De dames van HenrydeVries/Meppel AZ begonnen vol vertrouwen aan deze wedstrijd. De eerste confrontatie werd door Jupiter gewonnen met 20-5.

De stijgende lijn die in de laatste wedstrijden door de dames uit Meppel aan de dag werd gelegd, moest vandaag doorgezet worden. De opdracht van de coach was eigen spel en geloof in je kunnen. In een goede eerste helft opende HenrydeVries/Meppel AZ de score. Jupiter, eveneens gebrand op een overwinning, bleef het de dames uit Meppel behoorlijk moeilijk maken. Zij hadden niet zoveel progressie verwacht van HenrydeVries/Meppel AZ. Daar de scores om en om verliepen bleef de wedstrijd spannend. In de laatste periode van de eerste helft maakte Meppel AZ het zichzelf toch weer moeilijk.Door de geboden kansen niet te benutten bleef Jupiter HenrydeVries/Meppel AZ op de hielen zitten. Jupiter nam zelfs in de laatste minuten een voorsprong. HenrydeVries/Meppel AZ bleef echter vechten voor een goed resultaat. Via prachtig uitgespeelde wisseltjes wisten de dames van HenrydeVries/Meppel AZ toch de stand weer in evenwicht te brengen. De rust ging in met 7-7.

Na de rust ging HenrydeVries/Meppel AZ vrij vlot twee keer op rij in de fout. Mislukte afspeelfouten waaruit Jupiter via breakouts kon scoren. HenrydeVries/Meppel AZ herstelde zich en kreeg de draad weer te pakken. De wedstrijd was weer onder controle. Door te blijven geloven in een goed eindresultaat bleef Meppel AZ Jupiter het spelen moeilijk maken. Door de verdedigende kwaliteit van de gastvrouwen kon worden voorkomen dat Jupiter verder uitliep. De prachtige vrije ballen die Meppel AZ liet zien en de tegenstandsters liet duizelen, werden keurig ingeschoten door de cirkelloopster van HenrydeVries/Meppel AZ. Jupiter die menig doelpunt liet aantekenen door hun linkeropbouwspeelster, kon toch niet voorkomen dat er een punt in Meppel achterbleef. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd wist Meppel AZ langszij te komen. Een goed resultaat voor HenrydeVries/Meppel AZ. Eindstand 15-15

Doelpunten:
Beate Hartman 5x,
Melissa v Noord 4x,
Helga Pieters 2x (strafworp),
Sasja Schoenmaker 2x,
Willeke Bos 2x