UNITAS DS2 - Meppel AZ DS1

Rolde, 27-11-2016

De handbalsters van Meppel AZ speelden de wedstrijd van afgelopen zondag in Rolde tegen het team van Unitas. Bijna iedereen was aanwezig en dat betekent een bank met 5 wisselspelers. Op zich een mooie gelegenheid om veel breaks te gaan lopen.

Helaas werd, nadat Meppel AZ de bal uitnam, het initiatief voor breaks lopen genomen door de tegenstander. Hierdoor keek Meppel AZ al snel tegen een achterstand van 4 punten aan. Meppel kwam even terug door onder andere een vrije bal van Helga Pieters en het uitspelen van een speelster door Sandra Stork.

Unitas pakte vervolgens de draad weer op en Meppel AZ had daar niet direct een antwoord op. Unitas bleef een voorsprong houden van 4 punten. Wanneer er bij een stand van 10-6 een strafworp wordt gestopt door keepster Denice Bruins weten de dames van Meppel AZ het doel ook weer te vinden. De ruststand werd daardoor 11-9.

In het begin van de tweede helft lukt het Meppel AZ even om de achterstand iets te verkleinen tot 12-11. Bij deze stand kreeg Unitas een strafschop die in eerste instantie gestopt werd. Na het gevecht om de bal, die daarop volgt, weet Unitas alsnog te scoren. Hierna bouwt Unitas haar voorsprong uit tot 17-11. Coach Fokko Bos probeert dan zijn team te motiveren tot een laatste uiterste inspanning. De dames gaan er nog een keer voor maar ze komen helaas niet verder dan 17-15. Unitas scoort daarna 2 maal via een strafworp; eindstand 19-15.

Scores:

Helga Pieters 8x
Modeste Lugtmeier 2x
Melissa van Noord 2x
Sandra Stork 1x