Meppel AZ DS1 - Unitas DS2

Meppel, 15 maart 2017

Meppel AZ moet meerder erkennen in Unitas Woensdagavond kwam dames 2 van Unitas uit Rolde op bezoek in Meppel, de wedstrijd zou zondag 12 maart gespeeld worden, maar werd op verzoek van Unitas verplaatst.

Meppel AZ begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar het was Unitas die de eerste treffer van de wedstrijd maakte. Meppel AZ had niet direct een antwoord, Unitas benutte de strafworp die ze kregen wel. Het was Nicolette die vanaf de cirkel twee keer op rij wist te scoren, helaas kreeg Unitas weer een strafworp waardoor ze Meppel AZ voor bleven. Door treffers van Lise en Melissa kon Meppel AZ de aansluiting vinden en werd het 4-4, het bleef gelijk opgaan. Unitas kreeg nog twee strafworpen waardoor zij de leiding konden pakken. Lise en Nova scoorden allebei nog een keer, maar het was niet genoeg en met een ruststand van 6-8 was het Unitas die met een kleine voorsprong de rust in ging.

De tweede helft begon goed voor Meppel AZ met Lise en Saskia die het doel wisten te vinden, Unitas kreeg wederom een strafworp die ze goed wisten te benutten. Unitas kreeg de hele wedstrijd acht strafworpen die allen goed werden benut ondanks puik keepwerk van Denice. Hierop volgde een periode waarbij er door beide ploegen slordiger werd gespeeld, wat resulteerde in veel bal verlies. De dames van Meppel AZ deden erg hun best en waren niet per se de mindere partij, maar lieten het na om echt te handballen. Eindstand 14-16 in het voordeel van Unitas.

Doelpunten:

Melissa van Noord 3, Nicolette Luth-Koops 3, Lise Olde Bijvank 3, Saskia de Boer 1, José de Boer 1, Helga Pieters 1, Nova Slagter 1 en Willeke Bos 1.