Meppel AZ DS1 – Kwiek DMS2

Meppel, 5 februari 2017

De dames van Meppel AZ hebben vandaag hun eerste nederlaag in vier weken geleden. Tegen de nummer twee van de competitie verloren de handbalsters met 12-17.

De wedstrijd begon goed. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Helga Pieters scoorde twee keer en ook Melissa van Noord was trefzeker. Kwiek kwam terug door twee penalty's, maar kwamen in het begin vn de wedstrijd nog niet goed in hun spel. Ook Willeke Bos en Modeste Lugtmeier wisten te scoren in de eerste helft. Al na de zoemer scoorde Helga Pieters nog een prachtige directe vrije worp, met als ruststand 8-8.

In de tweede helft was het Meppel die onder druk werd gezet. Denice Bruins stopte nog een penalty, maar daarna pakte Kwiek de voorsprong. Nicolette Luth en Saskia de Boer probeerden nog wat terug te doen, door twee keer de gelijkmaker te scoren, maar Kwiek hield de voorsprong daarna vast. Sandra Stork scoorde nog twee keer vanaf de hoek met een passeerbeweging, maar het lukte de dames niet meer om het gat te dichten. Eindstand 12-17.

Doelpunten: Helga Pieters: 4 Nicolette Luth: 2 Sandra Stork: 2 Willeke Bos: 1 Melissa van Noord: 1 Saskia de Boer: 1 Modeste Lugtmeier: 1