Jupiter '76 DS1 - Meppel AZ Dames 1

Franeker, 26 maart 2017

Dames pakken winst in laatste wedstrijd van seizoen

Meppel AZ begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar het was Unitas die de eerste treffer van de wedstrijd maakte. Meppel AZ had niet direct een antwoord, Unitas benutte de strafworp die ze kregen wel. Het was Nicolette die vanaf de cirkel twee keer op rij wist te scoren, helaas kreeg Unitas weer een strafworp waardoor ze Meppel AZ voor bleven. Door treffers van Lise en Melissa kon Meppel AZ de aansluiting vinden en werd het 4-4, het bleef gelijk opgaan. Unitas kreeg nog twee strafworpen waardoor zij de leiding konden pakken. Lise en Nova scoorden allebei nog een keer, maar het was niet genoeg en met een ruststand van 6-8 was het Unitas die met een kleine voorsprong de rust in ging.De handbaldames van Meppel AZ hebben in de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen van de dames van Jupiter '76 uit Franeker. Door veel strijdlust en hard werken werd de wedstrijd beslist in een eindstand van 14-8.

De dames van Jupiter '76 openden de score op zondagochtend. Door een hard schot van afstand werd het 0-1. Meppel had direct een antwoord door een knal van Modeste Tabak. Daarna scoorden Willeke Bos en Melissa van Noord ook nog een keer en benutte Saskia de Boer een penalty. Jupiter had weinig antwoorden, maar kwam toch wat dichterbij door een penalty.

Vlak daarna kwam de opbouwspeelster Melissa van Noord verkeerd terecht, waardoor Meppel verder moest met een wissel minder. Toch kwamen Nicolette Luth en Modeste Tabak nog aan scoren toe en gingen de dames de rust in met een stand van 7-6.

Na rust was het weer Meppel die verder ging met scoren. Ook Claire Wildeboer pakte een doelpunt mee, wat haar eerste doelpunt ooit was. Jupiter '76 scoorde in de tweede helft slechts twee keer. De verdediging van Meppel AZ stond als een huis en ook Denice Bruins stond als een dijk te keepen in de goal. Door mooi samenspel en nog een penalty, werd de wedstrijd beslist met 14-8. Een mooie afsluiter van het seizoen.

Doelpunten:

Modeste Tabak-Lugtmeier: 4x
Saskia de Boer: 3x
Nicolette Luth-Koops: 2x
José de Boer: 1x
Nova Slachter: 1x
Willeke Bos: 1X
Melissa van Noord: 1x
Claire Wildeboer: 1x