Handballers Meppel AZ tegen SV Hoogersmilde

Meppel, 30-10-2016

Zondag 30 oktober speelden de dames van Meppel AZ hun eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen de dames van SV Hoogersmilde. De dames van Meppel waren na 2 verloren uitwedstrijden vastberaden om de punten in eigen huis te houden.

De wedstrijd begon echter wat stroef voor de dames uit Meppel. SV Hoogersmilde opende dan ook de score. Gelukkig had Saskia de Boer hier een antwoord op en bracht hiermee de score weer op gelijke hoogte. Toch wisten de dames van Meppel AZ het ritme niet echt te vinden en keken al snel tegen een achterstand aan van 2-5. Er moest iets veranderen in het spel, want anders zou ook deze wedstrijd verloren gaan. De coach bracht Modeste Lugtmeier in het spel en zij wist gelijk te scoren vanuit de hoek. De verdediging aan Meppeler zijde stond op dat moment van de wedstrijd als een huis, waardoor de dames van SV Hoogersmilde niet wisten te scoren. Dit gaf de dames van Meppel de kans om langszij te komen. Na de stand 5-5 ging het tot aan de rust gelijk op tussen de beide teams. Toch was het Meppel AZ die met een kleine voorsprong, 8-7, de rust in ging.

Na wat tactische aanwijzingen van trainer/coach Fokko Bos gingen de dames van Meppel AZ na rust vol goede moed verder met de wedstrijd. Met 2 fraaie doelpunten van Helga Pieters en Melissa van Noord werd er een gaatje geslagen. De dames van SV Hoogersmilde gaven echter nog niet op en kwamen terug tot 10-8. Doordat Meppel AZ zelf ook bleef scoren en mede door goed keeperswerk van Denice Bruins kwam de voorsprong in de 2e helft niet meer in gevaar. De dames van Meppel wisten de wedstrijd winnend af te sluiten met een eindstand van 18-12.

Op 13 november spelen de dames van Meppel wederom een thuiswedstrijd in sporthal Koedijkslanden. We hopen dan wederom op een mooi resultaat!

Scores:

Helga Pieters 9x
Modeste Lugtmeier 3x
Melissa van Noord 3x
Saskia de boer 2x
Nicolette Luth 1x