D.F.S. DS2 - Meppel AZ Dames 1

Hoogezand, 11 oktober 2017

Eerste overwinning midweekteam Handbalvereniging Meppel AZ.

Woensdagavond ging het midweekteam van Meppel AZ op pad naar Hoogezand voor de eerste uitwedstrijd tegen D.F.S. dames 2. Na het verlies van vorige week, was iedereen erop gebrand om deze wedstrijd te gaan winnen. De eerste helft ging goed van start met een mooi doelpunt van Helga Pieters. Ook de vier doelpunten erna waren voor de kant van Meppel AZ. De aanvallen werden heel mooi afgemaakt door Denice Bruins en maar liefst drie keer door Saskia de Boer. Na een fraaie bal van Helga, die door een fout van de keeper toch de doellijn overging, was de ruststand 2-6 in het voordeel van de dames uit Meppel.

De tweede helft maakten de dames van D.F.S. de wedstrijd behoorlijk spannender. Ze leken helemaal terug in de wedstrijd te komen en brachten hun achterstand terug naar 4- 6. Meppel kon dit niet ongestraft voorbij laten gaan en herpakte zich. Mede door het supergoede keeperswerk van Gea Weites kon Meppel de leidende rol in de wedstrijd houden. Na nog een mooi doelpunt van Saskia de Boer en twee mooie acties van Nicolette Luth-Koops op de cirkel floot de scheidsrechter af bij de stand van 5-9. Een verdiende overwinning!

De eerstvolgende wedstrijd voor de weekenddames is op zondag 15 oktober tegen Actief Klazienaveen. De wedstrijd wordt gespeeld in de sporthal Koedijkslanden om 10:00 uur.

De eerstvolgende wedstrijd voor de dames van het midweekteam is woensdag 18 oktober om 20:00 uur tegen V.A.K.O. dames 1 in sporthal De Kamp in Vries.

Doelpunten:

Saskia de Boer: 4x
Helga Pieters: 2x
Nicolette Luth-Koops: 2x
Denice Bruins: 1x