Cirkeltijgers - Meppel AZ Dames 1

Meppel, 4 oktober 2017

De dames Midweek van handbalvereniging Meppel AZ verliezen hun eerste wedstrijd.

Woensdagavond speelden de Dames Midweek van Meppel AZ hun eerste wedstrijd om 20:30 uur tegen de Cirkeltijgers uit Groningen op het programma.

Het was voor de dames van Meppel duidelijk nog zoeken en wennen. Voor een aantal dames was dit de eerste competitie wedstrijd en/of de eerste wedstrijd bij Meppel AZ. De duidelijk meer ervaren Cirkel tijgers liepen gestaag uit tot 0-6 op de dames van Meppel AZ, die moeite hadden om tot scoren te komen. Pas ver in de eerste helft wist Nicolette Luth-Koops voor het eerst het doel te vinden met een afstandsschot vanuit het midden. Kort daarop was het wederom Nicolette Luth-Koops die het doel wist te vinden vanuit een vrije worp. Waardoor de stand op 2-6 kwam, helaas waren dit de enige doelpunten die deze helft door Meppel AZ gemaakt werden. Toch waren de dames van Meppel AZ niet weerloos, verdedigend stonden de dames zeker hun mannetje en ook Gea Weites verdedigde het doel met verve. Hierdoor bleef de voorsprong van de dames uit Groningen beperkt tot 2-9 in de rust.

Na de rust begonnen de dames van Meppel AZ vol goede moed aan de 2 de helft, door strak verdedigend werk en goede aanvallen was het Meppel AZ die het eerste tot scoren wist te komen. Anita Taam wist met een mooi en krachtig afstand schot door het midden de verdediging en de keepster van de tegenpartij het na kijken te geven. Gedurende de 2 de helft werd het verschil in wedstrijdervaring duidelijker en liepen de Cirkeltijgers steeds verder uit. Door de hoeken van Meppel AZ vast te zetten, lukte het Meppel AZ niet om een goede aanval op te zetten. Hierdoor werd er geforceerd op het doel gegooid, hier maakte de dames van Groningen gebruik van door actief op de break out te gaan lopen. Hierdoor werd er veel heen en weer gelopen, waardoor de conditie van Meppel AZ op de proef werd gesteld. De dames van Meppel AZ bleven hard werken in de verdediging en aanval, dit leverde zeker kansen op die jammer genoeg niet afgemaakt werden. Ook de strafworp werd niet benut. In de laatste minuut wist José de Boer met een mooie loop beweging de verdediging op het verkeerde been te zetten en maakte het geheel af met een prachtig doelpunt strak in de hoek. De eindstand was 4-19 in het voordeel van de Cirkeltijgers uit Groningen.

Woensdag 11 oktober spelen de Midweek dames hun eerste uit wedstrijd tegen DFS DMW2 in Hoogezand. De dames van het midweek team zijn nog opzoek naar dames die het leuk zouden vinden om te handballen.

Zondag 8 oktober om 10:00 in sporthal de Koedijkslanden de Dames van het weekend team thuis tegen Kwiek DS2 uit Hoogeveen. U bent van harte welkom om de dames te komen aanmoedigen.