Meppel AZ DS1 – Beilen DMS2

Meppel, 8 januari 2017

De handbaldames van Meppel AZ hebben twee punten gepakt door te winnen van koploper Beilen. Met een eindstand van 17-15 werd de spannende wedstrijd in het voordeel van Meppel beslist.

De wedstrijd begon rommelig, doordat de tegenstander te laat was. De dames van Beilen moesten zonder warming-up het veld in en dit was in het voordeel van Meppel. Desondanks was het Beilen die als eerste een voorsprong te pakken had. Meppel knokte zich terug en al gauw werd het door doelpunten van Saskia de Boer, Willeke Bos en Melissa van Noord en super keeperswerk van Denice Bruins 7-5.

De tweede helft wilden de dames van Meppel gewoon doorgaan. De score werd geopend door Beilen, maar Modeste Lugtmeier had hier gelijk antwoord op vanuit de hoek. Ondanks het fysieke spel van Beilen, lieten de dames van Meppel geen ruimte voor hun tegenstander. Door een paar prachtige doelpunten van Saskia de Boer, Nicolette Luth, Sandra Stork en een benutte penalty van Helga Pieters, behield Meppel de voorsprong. De dames van Beilen hadden het anders voorgesteld in Meppel en moesten genoegen nemen met een verlies. Eindstand 17-15.

Doelpunten: Saskia de de Boer 8, Nicolette Luth 2, Willeke Bos 2, Melissa van Noord 2, Helga Pieters 1, Modeste Lugtmeier 1 en Sandra Stork 1.