Kwiek ds3 - Meppel AZ Dames 1

Meppel, 7 januari 2018

Nummer twee net te sterk voor Meppel AZ

Meppel AZ heeft de eerste wedstrijd van 2018 verloren tegen de nummer twee van de competitie: Kwiek Hoogeveen dames 3. Er werd in eigen huis verloren met 3 punten verschil. De eindstand werd 17-20

Meppel opende de score door een doelpunt van Helga Pieters. Vervolgens zakte Meppel in en liepen de dames op tegen een achterstand van 3 doelpunten. Nicolette Luth en Modeste Tabak konden nog wat terug doen. Daarna scoorde Hoogeveen weer. Meppel kwam nog wat terug in de eerste helft door doelpunten van Nicolette Luth, Helga Pieters en Melissa van Noord. De ruststand was 7-12.

De tweede helft begon met een doelpunt uit de fast-break van Modeste Tabak. Ook Saskia de Boer scoorde twee keer, gevolgd door twee doelpunten van Helga Pieters. De dames kwamen terug tot twee doelpunten verschil. Toch miste Meppel de scherpte in de wedstrijd, waardoor het nooit op gelijke hoogte kon komen. Er werden kansen gemist en Hoogeveen kwam er wel doorheen. Er werd aan beide kanten nog gescoord, voor Meppel door Melissa van Noord en Sasja Schoenmaker, maar het mocht niet baten voor de Meppelsen.

Doelpunten:

Helga Pieters: 5x
Saskia de Boer: 3x
Nicolette Luth: 3x
Melissa van Noord: 3x
Modeste Tabak: 2x
Sasja Schoenmaker: 1x