S.V. Hoogersmilde - Meppel AZ Dames 1

Hoogersmilde, 10 december 2017

Meppel AZ gestegen naar derde plekwint

De handbalsters van Meppel AZ hebben goede zaken gedaan afgelopen zondag. In een uitwedstrijd tegen S.V. Hoogersmilde werd gewonnen met 7-16. De dames zijn in de competitie gestegen naar plek 3.

Meppel begon sterk aan deze wedstrijd. Er werd gelijk goed gecombineerd en de cirkelspeelster Nicolette Luth werd gauw gevonden. Hierna volgde een break van José Meulenbelt die genadeloos afmaakte. Hoogersmilde probeerde nog iets terug te doen en scoorden een keer. Toch waren het de dames van Meppel AZ die het doel van Hoogersmilde vaker wisten te vinden. Mede door doelpunten van Helga Pieters, Melissa van Noord en Sasja Schoenmaker werd de voorsprong uitgebreid. Denice Bruins stond stevig in de goal en hield meerdere ballen tegen, waaronder een 7-meter.

In de tweede helft zakte het iets terug. Het duurde even voor Meppel scoorde, maar Saskia de Boer vond de goal, gevolgd door Nicolette Luth en Melissa van Noord. Hoogersmilde scoorde ook nog een paar keer, maar tevergeefs. Helga Pieters schoot nog een paar penalty's binnen en besliste de eindstand op 7-16.

Doelpunten:

Helga Pieters: 4x
Nicolette Luth: 4x
Sasja Schoenmaker: 3x
Melissa van Noord: 2x
Saskia de Boer: 2x
José Meulenbelt: 1x