Jupiter - Meppel AZ Dames 1 11 - 6

Franeker, 19-01-2014

Meppel AZ moest vandaag naar Franeker om aan te treden tegen Jupiter uit Franeker.. Meppel AZ heeft vandaag de kans laten liggen om afstand te nemen van de laatste plaats op de ranglijst. De eerste wedstrijd tegen Jupiter werd gewonnen door de dames uit Meppel. Helaas kregen de Meppeler dames het vandaag niet voor elkaar om wederom met een overwinning te wedstrijd af te sluiten.

Meppel AZ ging goed van start. De eerste doelpunten liet Meppel AZ aantekenen. Door grote druk vanaf de publieke tribune en het grote aantal Jupiter speelsters(13 in totaal) deed Meppel AZ geen goed. De druk werd door Jupiter opgevoerd daar Jupiter vernam dat Meppel AZ het hier moeilijk mee had. Meppel AZ deed niet onder voor Jupiter qua spel, maar kreeg het toch moeilijk. Doordat Johayna Astitou met een enkelblessure het spel moest verlaten had Meppel AZ geen wissels meer. Door Denice Bruins nu in te zetten als speelster( normaal keepster) hield Meppel AZ 1 wissel. Henny Pol verdedigde met verve het doel van Meppel AZ. Meppel AZ Kreeg in deze wedstrijd volop kansen maar kon die helaas niet om zetten in scores. De eerste helft werd met een magere 4-3 stand beƫindigd. De tweede helft begon wederom met een score van Meppel AZ, 4-4.

Na deze stand lukte het Meppel AZ niet meer om de wedstrijd naar haar toe te trekken. De scores vielen nu aan de kant van Jupiter. Via vrije ballen en breakouts kon Jupiter een voorsprong nemen De verdediging van Meppel AZ, het sterkste van deze middag, kon voorkomen dat Jupiter een al te grote voorsprong kon nemen. Ook door vreemde beslissingen van de scheidsrechter, zowel aan Jupiter als Meppel AZ kant, werd het een wedstrijd die maar gauw vergeten moet worden. Daar beide partijen slecht tot scores konden komen werd het een magere 11-6 eindstan

Scores Meppel AZ:
Willeke Bos 3x,
Modeste Lugtmeier 2x,
Sasja Schoenmaker 1x