Slechte start van de competitie voor de handbaldames van Meppel AZ 7 - 14

Franeker, 04-10-2015

Zondag 4 oktober speelden de dames van Meppel AZ hun eerste wedstrijd van de competitie tegen de dames van Jupiter ’76 uit Franeker.

Vorig seizoen stonden beide teams al eens tegenover elkaar en waren toen behoorlijk aan elkaar gewaagd. De dames van Meppel AZ waren dan ook vastberaden om tegen Jupiter’76 de eerste punten te behalen. Het liep helaas anders. De dames van Jupiter’76 begonnen fel aan de wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. Verdedigend werden er aan Meppeler zijde te veel fouten gemaakt. Hier maakte de ploeg uit Franeker dankbaar gebruik van. Ook aanvallend kwamen de dames van Meppel AZ niet uit de verf. Veel schoten belandden op paal of lat. Desondanks bleef de schade enigszins beperkt en de rust werd ingegaan met een kleine achterstand.

Vol goede moed begonnen de dames van Meppel AZ aan de tweede helft. Er was immers nog niets verloren. Aanvallend werden wat ingestudeerde systemen ingezet, maar dit leidde helaas niet tot scores. Jupiter bleef echter wel scoren. Door frustratie werd het spel wat harder. Hier hadden de dames van Jupiter moeite mee en regelmatig werd er een tijdstraf uitgedeeld door de scheidsrechter. De dames van Meppel konden helaas niet genoeg profiteren van deze overtal situaties. Wel werden er nog twee strafworpen benut door Saskia de Boer, maar helaas mocht dit niet meer baten. De wedstrijd werd verloren met 7-14.

Scores Meppel AZ:
Saskia de Boer 3x,
Helga Pieters 3x,
Sandra Stork 1x