Handbalsters verliezen tegen Hurry Up 19-11

Zwartemeer, 06-03-2016

Zo vlak voor het einde van de competitie hebben de handbal dames van Meppel AZ alleen nog maar uitwedstrijden. Zondag 6 maart ging de reis naar Zwarte Meer, op bezoek bij de dames van Hurry-Up, de koploper van de competitie. Met 5 dames die om verschillende redenen niet mee konden en een zieke coach, moesten de dames het met elkaar oplossen. De dames van Meppel AZ zijn tegenwoordig in de luxe positie dat er dan toch nog met 2 wissels gespeeld kan worden en die zijn hard nodig in een wedstrijd.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor de thuisclub en Meppel AZ wist pas in de 15de minuut haar eerste doelpunt te maken via de vrij gespeelde linker hoek. Het laatste kwartier van de eerste helft was duidelijk voor Meppel AZ. Met doelpunten vanuit verschillende posities en strafworpen, die helaas niet allemaal succesvol waren, kwamen de dames terug tot 11-8, wat de ruststand was.

Na de rust pakte Hurry-Up de wedstrijd goed op en lukte het Meppel AZ niet dichter in de buurt van de tegenstander te komen. De fysieke verdediging van Hurry-Up leverde af en toe gevaarlijke situaties op en veel vrije ballen en nog een paar strafworpen. De wedstrijd liep langzaam uit van 12-8 naar de eindstand 19-11.

De dames van Meppel AZ hebben dankzij hun inzet niet over zich heen laten lopen en bovendien is deze wedstrijd een beter resultaat dan eerdere ontmoetingen met deze tegenstander. De op één na laatste wedstrijd van de competitie is 13 maart in Leeuwarden tegen Cometas.

Scores Meppel AZ:

Melissa 5x,
Nicolette 3x,
Saskia 2x,
Willeke 1x