De Griffioen - Meppel AZ 24 - 8

Wolvega, 16-03-2014

Meppel AZ trad vandaag aan tegen het snelle team De Griffioen uit Wolvega. Bij het niet aanwezig zijn van een bondsscheidsrechter nam een lid van de Griffioen deze taak op zich. Meppel AZ heeft nog steeds te kampen met blessures en ziekte binnen het team. Ondanks dit feit zou Meppel AZ zich niet zomaar gewonnen geven, zoals zou blijken deze ochtend.

Meppel AZ ging volop in de strijd voor een zo goed mogelijk resultaat. De Griffioen was toch duidelijk de bovenliggende partij. Door het snelle spel van De Griffioen moest Meppel AZ er aardig aan trekken wat de conditie betreft. Te weinig wisselspeelsters is een probleem voor zo'n snelle tegenstander. Daar de Meppeler-dames hun kansen niet wisten te benutten kreeg De Griffioen de gelegenheid om een voorsprong te nemen. De rust ging in met een 11-3 stand.

Na de rust een betere helft voor Meppel AZ. Helaas werd dit niet in doelpunten omgezet. Teveel schoten misten het doel. De paal stond menigmaal in de weg. Daar de scheidsrechter regelmatig in de fout ging, ten nadele van Meppel AZ, kon De Griffioen hun voorsprong uitbouwen. De frustratie van de Meppeler dames werd hierdoor aardig opgebouwd. Er werd nu door de dames uit Wolvega menig breakout met succes afgerond. Helaas voor Meppel AZ werd deze wedstrijd een verloren partij. Meppel AZ wist 5 keer te scoren in deze helft, tegenover De Griffioen 13.

Met nog twee wedstrijden te gaan zal er op zijn minst 1 keer gewonnen moeten worden om niet te degraderen. Eindstand 24-8.

Doelpunten:
Willeke Bos 3x,
Sasja Schoenmaker 3x,
Helga Pieters 1x,
Nicolette Luth 1x